Ragusa d.o.o.

Za provedbu projekta kupnje linije za proizvodnju svježe tjestenine tvrtki su od strane HAMAG-BICRO-A dodijeljena bespovratna sredstva u okviru Otvorenog javnog poziva za
Mjeru B1: Malo i srednje poduzetništvo i obrt, Prioritet 1: Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva Poduzetničkog impulsa za 2014. godinu.

O nama

Ragusa d.o.o.

Tel: +385 (0)40 328 - 022
Fax: +385 (0)40 328 - 021
E-mail: ragu[email protected]
OIB: 75340041897
ŽR: Raiffeisen BANK Austria d.d.
IBAN: HR4624840081100635338

Poduzeće Ragusa d.o.o. osnovano je 1991. godine sa sjedištem u Varaždinu. Osnovna djelatnost poduzeća bila je trgovina i uvoz gotovih prozvoda. Nekoliko godina kasnije poduzeće Ragusa donosi odluku o pokretanju proizvodnje tjestenine te kreće u postupno stvaranje vlastite robne marke Ragusa.


Preseljenjem iz Varaždina na novu lokaciju u Pušćine počela je nabavka prvih linija za proizvodnju pa tako 1994. godine poduzeće kupuje potpuno automatiziranu liniju za proizvodnju duge tjestenine. Postupnim širenjem na tržištu i povećanjem potražnje, prostor u kojem je tvrtka djelovala nije više bio dovoljan za kvaliteno obavljanje djelatnosti. Bilo je potrebno u što kraćem roku kupiti nove proizvodne linije i pronaći veći prostor za njihov smještaj.


Godine 1999. proizvodni i skladišni prostor, a kasnije i kompletnu upravu, preselili smo na novu lokaciju u Čakovcu te kupili nove linije za proizvodnju. Uz dvije postojeće linije za proizvodnju dugog i kratkog tijesta, 2003. kupljena je i linija za proizvodnju špageta. Spomenute linije jedine su potpuno automatizirane te s najvećim kapacitetom proizvodnje u Hrvatskoj, što pokazuje i istraživanje provedeno u časopisu Lider. Godine 2005. dolazi do novog širenja kupnjom proizvodne linije za tjesteninu u Županji, a 2008. preuzet je proizvodni pogon Jadran u Križevcima. U planu je i izgradnja još jednog proizvodnog pogona na spomenutoj lokaciji u Čakovcu, čime bi se povećali postojeći kapaciteti.


Tvrtka Ragusa trenutno zapošljava 70-ak radnika u sva četiri proizvodna pogona. U svom proizvodnom asortimanu proizvodi 50-ak proizvoda pod brendom "Ragusa", kao i robne marke gotovo svih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.


Svoj trud i napor, te poziciju lidera u proizvodnji tjestenine u Hrvatskoj, potvrdili su stvaranjem dva nova brenda, keksića MAMINI i tjestenine FIOLI koja je osvojila nagradu CROPAK za najbolji dizajn ambalaže 2010. godine


U kolovozu 2011. u prostorijama Židovske Vjerske Zajednice Bet Israel, Glavni Rabin dr.sc. Kotel Da-Don tvrtki Ragusa d.o.o. uručio je Kosher certifkata za sav asortiman tjestenine.