Domaći široki rezanci sa šampinjonima u bijelom vinu

Sastojci:

400 g Ragusa domaćih širokih rezanaca s jajima
400 g šampinjona
2 žlice maslaca
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
250 ml suhog bijelog vina
4 žlice kiselog vrhnja
40 g ribanca
peršin, sol, papar

Priprema:

Ragusa domaće široke rezance kuhajte u većem loncu u posoljenoj vodi 7-8 min. Maslac otopite u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani crveni luk, a nakon 2 minute i usitnjeni češnjak. Povremeno promiješajte i dodajte gljive narezane na ploške. Pržite 7-8 minuta dok gljive ne omekšaju. Ulijte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Tako pripremljene šampinjone pomiješajte sa skuhanom tjesteninom. Pritom dodajte vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina i, ako je potrebno, nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Podijeli!

Istražite druga jela!

Široki rezanci s lososom
Lazanjete s pancetom
makaroni u bijelom umaku s piletinom
Bucatini u umaku od rajčice.
1 2

Cijenimo vašu privatnost

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja, posluživali personalizirane oglase ili sadržaj i analizirali naš promet.

Klikom na “Prihvati sve”, pristajete na našu upotrebu kolačića.