Domaći široki rezanci sa šampinjonima u bijelom vinu
Sastojci:
400 g Ragusa domaćih širokih rezanaca s jajima
400 g šampinjona
2 žlice maslaca
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
250 ml suhog bijelog vina
4 žlice kiselog vrhnja
40 g ribanca
peršin, sol, papar
Priprema:
Ragusa domaće široke rezance kuhajte u većem loncu u posoljenoj vodi 7-8 min. Maslac otopite u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani crveni luk, a nakon 2 minute i usitnjeni češnjak. Povremeno promiješajte i dodajte gljive narezane na ploške. Pržite 7-8 minuta dok gljive ne omekšaju. Ulijte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Tako pripremljene šampinjone pomiješajte sa skuhanom tjesteninom. Pritom dodajte vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina i, ako je potrebno, nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.