Široki rezanci s lososomu umaku od vrhnja
Sastojci:
400 g Ragusa širokih rezanaca
250 g svježeg lososa
1 crveni luk
4 režnja češnjaka
100 ml bijelog vina
300 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar, peršin
1 žličica limunovog soka
1 žlica maslaca
malo maslinovog ulja
parmezan
Priprema:
Ragusa široke rezance kuhajte u većem loncu u posoljenoj vodi 5-7 min. Posolite file lososa i pržite na zagrijanom maslinovom ulju i maslacu 2-3 minute sa svake strane. Prebacite losos na tanjur i ostavite sa strane. Na istom ulju popržite nasjeckani luk, a zatim nasjeckani češnjak 1 min. Ulijte vino i reducirajte na pola te dodajte vrhnje za kuhanje. Kad vrhnje zakuha, dodajte losos izrezan na komadiće, papar, malo limunovog soka i nasjeckani peršin. Na kraju umiješajte kuhane špagete. Miješajte dok se umak ne uhvati za tjesteninu. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite sa svježe naribanim parmezanom.