Makaroni u bijelom umaku s piletinom
Sastojci:
400 g Ragusa makarona
250 g pilećih prsa
3 žličice maslinovog ulja
4 češanj češnjaka
pola žličice soli
2 žličice glatkog brašna
250 ml toplog mlijeka
50 g krem sira
2 žlice parmezana
sol i papar
listovi peršina
Priprema:
Makarone kuhati u slanoj vodi 7-8 min. U većoj tavi zagrijati žlicu maslinovog ulja, dodati piletinu i peći ju 3 – 4 minute, bez miješanja. Dodati češnjak i sol te promiješati i peći dok piletina ne bude gotova. Izvaditi piletinu i pobrisati posudu, smanjiti temperaturu i u tavu staviti dvije žlice ulja, zagrijati i dodati brašno te miješati dok se ne pomiješaju. Uliti mlijeko i miješati te kako umak postaje gušći, dodati krem sir, parmezan, sol i papar i neprestano miješati. Vratiti piletinu u tavu i pomiješati s umakom. Skuhanu tjesteninu pomiješati s umakom i posipati naribanim parmezanom i peršinom te poslužiti toplo.