Bucatini s umakom od rajčice
Sastojci:
300 g Ragusa bucatina
250 ml pasiranih rajčica
2 žlice koncentrata rajčice
glavica luka
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1 mrkva (100 g)
2 žlice balzamičnog octa
2 stabljike celera
papar, sol, svježi bosiljak
parmezan
Priprema:
U velikom loncu zagrijte posoljenu vodu. U proključanu vodu ubacite Ragusa bucatine i kuhajte 5-6 minuta. U zagrijanu tavu stavite malo ulja te dodajte usitnjeni luk, celer i mrkvu te pirjajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte koncentrat rajčice, ružmarin i balzamični ocat. Dodajte pasiranu rajčicu i pirjajte 10 minuta dok se ne zgusne. Kuhanoj tjestenini dodajte izdašnu porciju umaka pa pospite sirom i ukrasite bosiljkom