Bucatini s umakom od rajčice

Sastojci:

300 g Ragusa bucatina
250 ml pasiranih rajčica
2 žlice koncentrata rajčice
glavica luka
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1 mrkva (100 g)
2 žlice balzamičnog octa
2 stabljike celera
papar, sol, svježi bosiljak
parmezan

Priprema:

U velikom loncu zagrijte posoljenu vodu. U proključanu vodu ubacite Ragusa bucatine i kuhajte 5-6 minuta. U zagrijanu tavu stavite malo ulja te dodajte usitnjeni luk, celer i mrkvu te pirjajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte koncentrat rajčice, ružmarin i balzamični ocat. Dodajte pasiranu rajčicu i pirjajte 10 minuta dok se ne zgusne. Kuhanoj tjestenini dodajte izdašnu porciju umaka pa pospite sirom i ukrasite bosiljkom

Podijeli!

Istražite druga jela!

Domaći široki rezanci s šampinjonima
Široki rezanci s lososom
Lazanjete s pancetom
makaroni u bijelom umaku s piletinom
1 2

Cijenimo vašu privatnost

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja, posluživali personalizirane oglase ili sadržaj i analizirali naš promet.

Klikom na “Prihvati sve”, pristajete na našu upotrebu kolačića.