Osiguranje kvalitete u proizvodnji
Implementirani certifikati
Ragusa je implementirala certifikate HACCP i IFS, koji osiguravaju zdravstvenu ispravnost i visoku kvalitetu naših proizvoda. Gradnja nove proizvodne hale, kao i svi poslovni procesi, provode se u skladu sa zahtjevima navedenih certifikata.
HACCP je engleska kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. HACCP je proces baziran na znanstvenim činjenicama, a sastoji se od analize kritičnih kontrolnih točaka i niza preventivnih postupaka s krajnjim ciljem – osiguranjem neškodljive i zdravstveno ispravne hrane. HACCP je zapravo sustav samokontrole u proizvodnji u svrhu osiguranja kvalitete proizvoda. Nabavka automatiziranih proizvodnih linija kao i kontrola kvalitete u svakom segmentu proizvodnje i distribucije pomažu nam da tržištu nudimo kvalitetne proizvode optimalnog omjera cijene i kvalitete.HACCP je zapravo sustav samokontrole u proizvodnji u svrhu osiguranja kvalitete proizvoda.automatiziranih proizvodnih linija kao i kontrola kvalitete u svakom segmentu proizvodnje i distribucije pomažu nam da tržištu nudimo kvalitetne proizvode optimalanog omjera cijene i kvalitete.
IFS Food je međunarodni standard za ocjenjivanje usklađenosti proizvoda i procesa u odnosu na sigurnost i kvalitetu hrane. Standard za hranu IFS primjenjuje se na dobavljače u svim fazama prerade hrane nakon poljoprivredne faze. IFS zadovoljava kriterije Globalne inicijative za sigurnost hrane – GFSI.